Connect with us

Business

work

Published

on

งานออนไลน์คืออะไร”
เรียงความนี้เรขาขึ้นโดยความคิดเห็น ส่วนตัวของผู้เขียน ขัดสนเจตนาชี้เฉพาะถึงภาคีคนใดๆ หากข่าวคราวใดผิดพลาดหรือไม่ถูกต้องด้วยความโง่ของผู้เรขา ผู้ขีดเขียนต้อง มินตามา ณ ที่นี้

สวัสดีพี่น้องชาว Cloth2rich ที่เคารพนับถือ บทศึกษาเล่าเรียนนี้ผมขอเป็นตัวแทนของกลุ่มคนออนไลน์รุ่นแรกๆ ได้ขออวยอธิบายเล่าความเป็นมาเป็นไปเท่าที่ผมได้เจอะพบและศึกษารู้ งานนี้มาตลอดระยะเวลาสาม- สี่ปี มานี้ เมื่อเอ่ยถึงงานออนไลน์หรือ Work@Home ระบบการปฏิบัติการที่บ้านผ่านสั่นข่ายอินเตอร์เนต การดำเนินการรูปพรรณสัณฐานนี้เป็นที่นิยมในประเทศสหรัฐอเมริกามากว่า 5 ปีแล้ว และแพร่หลายด้วยความเร็ว อาจเป็นเนื่องมาจากการทำการทำงานที่คล่องๆ การรับรายได้ที่มากขึ้นแบบไม่ยุ่งยาก ฉีกกฎการทำกิจการค้าแบบเก่าๆ เป็นเหตุให้งานรูปพรรณนี้เป็นที่นิยม และธุรกิจแหล่งที่มาเรียบร้อยกับเครือข่ายอินเตอร์เนตชนิดนี้นี่แหละ ได้สร้างคนรวย เกิดใหม่ในอเมริกามานับไม่ถ้วน และเริ่มเป็นที่แพร่หลายไปอีกหลายเมือง สำหรับงานออนไลน์ในมณฑลไทยเอง นั้นปราศจากแหล่งที่มาที่ไปว่า งานลักษณะนี้เข้ามาในเมืองไทยตราบใดปี พ.ศ.ใด แต่ขึ้นต้นเป็นที่นิยมมาตั้งแต่ ปีพ.ศ.2548 แต่จะอยู่ในหมู่คนทำธุรกิจการค้าสั่นข่ายหรือพวกนักการค้าขายขายตรง(MLM) เพราะลักษณะงานค่อนข้างเสมอกับงานสั่นข่ายชนิดแยกกันไม่ออกเลยทีเดียว ว่างานใดคือ MLM หรืองานออนไลน์ งานออนไลน์เริ่มเป็นที่รู้จักของนักท่องเนตครั้นไม่กี่ปี มานี้โดยเจ้าแรกที่จุดแนวทางงานตัวนี้ขึ้นมาชะรอยเป็น บ.กิจการค้าวงศ์วานข่ายขายตรงอสุรีใหญ่ของสังคมรายโดด 2 ด้วยการลงโฆษณาการชัก ชวนคนเข้าสู่การค้าขาย MLM โดยใช้งานออนไลน์เข้ามาเป็นเครื่องมือมือในการพินิตการค้าขาย เสร็จเปิดตัวการ ปฏิบัติการแบบใช้อินเตอร์เนตอยู่ที่บ้านเพื่อให้รับรายได้เสริม แต่คงจะเป็นด้วยความรู้ของคนไทยในตอนนั้นยังไม่พร้อมกับงานออนไลน์แบบ นี้ ทำเอารูปแบบการทำกิจการค้าจึงยังไม่เป็น Work@Home แบบที่จริง และได้กลายเป็นพันธุ์ผสมระหว่างงานออนไลน์และงานขายตรงไป นั่นคือขณะคุณได้ เข้าสู่ระบบกิจการ คุณก็จะต้องเข้ารับการอบรมและการเทรนนิ่งจากหุ้นส่วนอีกต่างหากและด้วยการชัก ชวนให้เข้าร่วมการค้าแบบสมัครฟรีไม่เสียเงินทำให้มีผู้ที่สนใจข่าวคราวดัง อื้นเป็นจำนวนมาก แต่ด้วยการชักจูงผ่านหน้าเวบไซท์โดยไม่ได้เปิดเผย ข่าวคราวการปฏิบัติการที่ ชัดเจน เป็นเหตุให้หมู่คนส่วนใหญ่ที่ได้เข้ามาสัมผัสงานนี้จึงมองภาพของงานออ นไลน์เป็น งานที่ลับๆล่อไม่ชอบมาพากล ต่อมาได้มีกงสีขายตรงอื่นๆอีกหลายเจ้า ได้ทำเทคโนโลยีนี้มาใช้เป็นส่วน เพียงผู้เดียวในการกระทำการตลาดเครือข่าย เป็นเหตุให้งานออนไลน์ของแว่นแคว้นไทยในระยะเกริ่นต้นผิดแปร่งและแตกต่างไปจากต้น ตำรับตำราเป็นอย่างมาก… และเป็นเหตุให้กระแสงานออนไลน์ถูกมองในภาพลบพอพอดู และเป็นเหตุให้เข้าสังคมโดยครอบคลุมที่เคยแตะงานออนไลน์ในตอนนั้นทราบกันว่างานออ นไลน์กับงาน MLM หรืองานขายตรงก็คืองานชนิดหนึ่งเดียวกันนั่นเอง… ซึ่งนั่นเป็นความทราบที่ผิดพลาดเป็นทำนองมาก

ต่อมา ช่วงปลายปี 2550 นั้นตกลงมีคนไทยนำเอางานออนไลน์แบบของลูกฝรั่งแท้ๆ เข้ามาแปลเป็นภาษาไทยและเข้ามากระทำการตลาด ยกตัวอย่างเช่นงานให้เช่าการค้าขายโดเมน .ws หรือ GDI นั่นเอง งานดังเอิ้นเป็นที่ฮือฮาในหมู่คนออนไลน์เป็นแบบมาก
เพราะงาน GDI คืองานออนไลน์แบบของแท้คร่ำคร่าทำแล้วมีรายได้จริง ออกทุนน้อยพ่างดวงเดือนละ คาดคะเน 10 ดอลล์ แต่สามารถก่อรายได้ ที่ได้ มากกว่าการออกทุนอื้อซ่าพรั่งพร้อม และด้วยทางตอบรับที่ดีนี่เองเป็นเหตุให้ GDI เองก็ถูกทำร้ายจากหมู่นักขายตรงและคนที่ไม่เข้าใจงานเครือข่ายตลอดไปว่าเป็น มันนี่เกม แชร์ลูกโซ่ ด้วยความรู้เรื่องที่ผิดๆหมู่นี้ยิ่งทำเอากลุ่มคนวงนอกพากันหวาด กลัวงานประเภทนี้กันเอามากๆ ทั้งๆที่หลายๆคนไม่รู้ว่าจังหวะที่จะได้เป็น เศรษฐีอยู่แค่ตรงหน้าจอเรานี่แหละ…

แต่กระนั้นกระแสงานออนไลน์ของต้นฝรั่งสไตลล์คนไทยที่ดูจะรุ่งพุ่งมาแรงก็ยังผสม ผสานเข้ากันไม่เหมาะสมอยู่ดี เป็นเหตุให้ผู้พบความบรรลุเป้าหมายในงานออนไลน์นี้แบบ จ๋อยจังๆยังพ้นไปเป็นตัวเป็น ตน ได้ข่าวแต่เพียงกระแสเริ่มสเปอร์มเชิญคนเข้าร่วมธุรกิจงานออนไลน์ โป รโมทก่อสร้างภาพลวงกันไปถึงรายได้ทะลุหลักหมื่นหลักแสนต่อดวงจันทร์กับกิจการค้าที่ คุณจะได้เป็นผู้ครอบครองนี้ แต่ด้วยหลักการปฏิบัติการของคนออนไลน์ของแม่ทีมหลายๆ กลุ่มที่ทำธุรกิจออนไลน์แบบ ไม่ถูกต้อง ไม่หยั่งถึงถึงเทพนิรมิตของการปฏิบัติการ ผลัดเปลี่ยนหัวหน้าแผนกนั้นจะเน้นการก่อระบบ ประดิษฐ์องค์ความรู้ ก่อพิธีกรรมสหภาพ เพื่อให้ช่วยให้ทุกคนที่เข้าร่วมธุรกิจการค้าได้ประสบพบเห็นความ สำเร็จเช่นตัวเอง ตัวนำออนไลน์ต่างชิงกันเพราะนำเข้างานออนไลน์ที่ดีกว่า เจ๋งกว่า รายได้ดีกว่า และแย่งชิงตลาดสังคมคนออนไลน์ที่มีเท่ากำกัดไม่กี่พันคน ทำให้งานออนไลน์ ในนครไทยยังไม่โตขึ้นเท่าที่ควร และกลุ่มคนทำงานออนไลน์ส่วนใหญ่มักตกอยู่ในภาวะแมงเม่าบินเข้ากอง ไฟ เพราะว่าแรงโปรโมทของกองแม่ทีมออนไลน์ถึงความง่ายและสบายในการทำ งาน เช่นไม่ต้องทำอะไรเลย เตรียมการรับเงินหลักหมื่นหรือแสน เป็นต้น สิ่งหลายอย่างแผนกนี้ล้วนเป็นบ่อนย่ำยีการค้างานออนไลน์ในระยะ ยาว และทำเอาผู้ที่ได้ผ่านเข้ามาทดลองทำธุรกิจนี้เกิดความเบื่อหน่ายและ เห็นงาน ออนไลน์เป็นเปลาะของการเสียเวลาอยู่หน้าจอคอมพิวเตอร์
Cloth2rich ได้เล็งเห็นถึงโอกาสอันยิ่งใหญ่กับกิจการค้าแบบใหม่ที่เกิดขึ้นมาพร้อมด้วยกับ เทคโนโลยีอินเตอร์เนต จึงได้จัดตั้งเป็น Cloth2rich.com เปิดขึ้นมาเพราะไปการค้าแบบตรงไปตรงมา เป็นธรรม มีคุณธรรม รวมถึงการเสิรมก่อสร้างความเข้าใจที่ถูกต้องให้เกิดขึ้นในหมู่คนออนไลน์ด้วย กัน ให้เกิดภาพความจบที่ยิ่งใหญ่ ยกเกรดงานออนไลน์ที่ใครๆมองลบให้กลาย เป็นอีกอาชีพเอ็ด 1ที่ทำเป็นสร้างความ คงที่ทางการเงินและความเป็นอิสระทางเวลาให้กับทุกคนที่ฝากความหวังไว้กับการค้า นี้ให้บรรลุเป้าหมายให้ได้ แล้วคุณจะตัดสินใจไม่ผิดหากยอมมอบให้หมด แรงกายและแรงใจ…ให้กับ Cloth2rich งานออนไลน์เจ้าแรกของพาราไทย มาร่วมเป็นส่วนโดด 2ของความบรรลุเป้าหมายกับเราสิ ครับ….

Continue Reading

Business

Beauty Week is back at Hudson’s Bay in Toronto and it’s time to get glam

Published

on

Beauty enthusiasts rejoice! Beauty Week at Hudson’s Bay is back in Toronto for another year. It’s time to stock up on all of your fall essentials and, maybe discover some new ones. 

From Friday, August 18 to Sunday, August 27, you can expect a truly elevated beauty experience in-store with incredible special offers, limited-time gifts, and exciting activations. 

If you’re a diehard beauty lover, you’ll already know that Hudson’s Bay is the place to shop thanks to its extensive range of over 195 skin and makeup brands from both luxury labels and masstige brands — including Tata Harper, Estée Lauder, YSL, Nars Cosmetics, Bobbi Brown, and so much more.

Throughout The Bay’s Beauty Week, visitors can take in some at-counter activations and interactive expert-led tutorials, where there will be chances to get makeup touch-ups from top-tier brands, try a spritz of the most alluring fragrances, and sample tons of new products.

This year’s Beauty Week highlight is the ‘Best in Beauty’ tote, a meticulously-curated selection of 30 deluxe samples from an array of top-tier brands like Dr. Barbara Sturm and Shiseido spanning skincare, fragrance, and makeup — all in a super sleek bag.

The tote, which is valued at over $300, is retailing for just $39 and is a fantastic way to explore new products (without breaking the bank). However, there is a limited quantity, so if you want to get your hands on one, you’ll need to be fast.

Wondering exactly what Beauty Week’s free gifts with purchases entail? If you spend over $95 at Lancôme, you will receive a six-piece set valued at $130. Or, you can get an Estée Lauder gift valued at $170 with purchases over $80. (And that’s just to name a few.)

If you’re a Hudson’s Bay Rewards member, you’ll also get $20 in Hudson’s Bay rewards when you spend over $100 on beauty.

Continue Reading

Business

The Canadian Armed Forces are hiring for several non-combat military jobs

Published

on

The Canadian Armed Forces (CAF) have several non-combat jobs, some of which do not require a college degree or past work experience.

Life in the forces has several benefits, such as paid education plans (college, university and graduate-level programs), 20 paid vacation days, health and dental coverage for you and your family, maternity and paternal leave, and pension plans. You can learn more about the benefits in detail here.

And to make it easier to gauge if you qualify, the listings also include related civilian jobs to see if it’s your ideal role.

Financial services administrator

Related civilian jobs: Financial records entry clerk, financial manager, accounting technician, bookkeeper, budget officer, cashier clerk, business planner technician, and verification manager.

Description: You’ll help budget resources for all military activities besides providing financial assistance.

Education: You need to have completed Grade 10.

Duties: As a financial services administrator, you’ll be responsible for bookkeeping and managing budgets. You’ll also provide support in accounts payable and accounts receivable.

Work environment: Those in this role work at CAF bases, on ships or overseas. You might also be expected to help special operation units, recruiting offices, schools, and medical organizations.

Postal clerk

Related civilian jobs: Mail clerk, mail sorter.

Description: You’ll provide postal services to members and their families at bases and establishments.

Education: Grade 10. No previous work experience or related career skills are required.

Duties: As the postal clerk, you’ll handle mail duties.

Work environment: Besides a postal office, you may work on a ship or a mobile postal van. You might be expected to serve with Royal Canadian Navy, the Army, and the Royal Canadian Air Force in Canada and abroad.

Dental technician

Related civilian jobs: Dental assistant, dental hygienist.

Description: You’ll be helping dental officers provide dental services to CAF members, their families, and dependents.

Education: Level II dental assisting diploma from an accredited college or a National Dental Assisting Examining Board (NDAEB) certificate.

Duties: Those in this role will be responsible for various responsibilities, including disinfection and sterilization of dental equipment, applying rubber dams, placing cavity liners, and controlling bleeding. In addition, you’ll assist in laboratory procedures like creating casts, custom trays, and mouthguards.

Work environment: This role will require you to work in a military dental clinic, a Mobile Dental Clinic, an Air Transportable Dental System, or onboard a ship. You might be expected to work on a base in Canada or other operations in other parts of the world.

Human resources administrator

Related civilian jobs: Records administrator, data entry supervisor, receptionist, office manager, executive assistant, payroll clerk, and information management technician.

Description: Provide administrative and general human resources support.

Education: Grade 10. No previous work experience or related career skills are required.

Duties: In addition to human resources administration and services, you’ll be handling pay and allowances, managing automated pay systems, and maintaining personnel records.

Work environment: HR administrators work at all CAF bases in Canada. They also work on ships and overseas to support the Canadian Army, Royal Canadian Navy, or Royal Canadian Air Force operations.

Medical assistant

Related civilian jobs: Emergency medical responder, ambulance and first aid attendant, registered nursing assistant, licensed practical nurse, and hospital orderly.

Description: Successful candidates will help treat the sick and injured in CAF units. You’ll be assisting and supporting nursing and medical officers.

Education: Minimum of Grade 11 biology, Grade 10 physics or chemistry, and Grade 10 math.

Duties: You’ll provide initial care and essential life support treatments in trauma cases. You’ll help with health assessments (hearing and vision tests, perform basic lab procedures, etc.) and initiate and manage medical records and reports. You’ll also be expected to provide support and first aid during training exercises.

Work environment: Medical assistants may serve with the Royal Canadian Navy, the Royal Canadian Air Force or the Canadian Army as part of the Canadian Forces Health Services Group. Those in this role are exposed to the same risks as the forces they support.

Continue Reading

Business

Porter’s new loyalty program promises to match Air Canada’s Aeroplan status

Published

on

Porter Airlines is once again stirring the pot among Canadian airline rivals, now going after Air Canada’s Aeroplan members by offering to match their loyalty status to an equivalent of their own.

The beloved airline, which recently ranked as having the best cabin service in North America, challenged the competition for the second time this year, after previously deploying a similar tactic against WestJet in the spring. 

Earlier in April, Porter presented customers with a limited-time offer to match the loyalty status of WestJet’s patrons with VIPorter levels.

Now, they’re offering Aeroplan members to seamlessly transition to an equivalent VIPorter Avid Traveller status based on their existing membership tier.

Members can then take advantage of an array of travel perks that come with flying Porter, including seat selection, baggage, and flight changes.

For those currently holding an Aeroplan membership, there are two ways to acquire the Avid Traveller status for the rest of 2023:

Status-Based Match:
 • Aeroplan 25K members = VIPorter Venture
 • Aeroplan 35K members = VIPorter Ascent
 • Aeroplan 50K, 75K, and Super Elite = VIPorter First
Flight Segments-Based Match:
 • 5 flight segments = VIPorter Passport
 • 8 segments = VIPorter Venture
 • 17 segments = VIPorter Ascent
 • 28 or more segments = VIPorter First

Members will have to first submit their applications on Porter’s website. Registration will remain open until September 6, 2023.

In order to maintain their membership level through 2024, customers will have until the end of 2023 to reach the following reduced qualifying spend (QS) targets:

 • Passport = $500 in QS
 • Venture = $750 in QS
 • Ascent = $1500 in QS
 • First = $2500 in QS

Over the past year, Porter has launched an aggressive expansion strategy, including everything from introducing longer flights on newly-purchased jet planes flying out of Toronto Pearson, free WiFi, and a new all-inclusive economy experience.

With Canadians losing both Swoop and Sunwing as WestJet incorporates both into their mainline business, Porter’s direct competition is welcome to keep prices competitive.

Continue Reading

Trending